STVV-trainer De Roeck legt zich niet neer bij schorsing en verwijst naar de bank van Club Brugge

Ruud Vormer (Club Brugge - Sint-Truiden)

13 maart 2018 01:00 - Club Brugge won afgelopen zondag met het kleinste verschil op bezoek bij Sint-Truiden. Jonas De Roeck werd daarbij naar de tribunes gestuurd door scheidsrechter Erik Lambrechts. De Truiense coach had immers uit frustratie een flesje water op de grond gesmeten, waardoor het Bondsparket hem maandag een schorsing van één wedstrijd en een boete van €400 oplegde. 

Na afloop had De Roeck zich bovendien negatief uitgelaten uit over de wedstrijdleiding. “We hebben niet alleen tegen Brugge gespeeld, maar ook tegen andere mensen, vind ik. Er wordt gewerkt met twee maten en gewichten. Het is moeilijk om tegen 12 man te spelen”, klonk het onder meer voor de camera’s van Sporza.

En hoewel er aan de overkant eveneens twee discutabele strafschopfases waren met Abdoulay Diaby, zit de niet gefloten-elfmeter van doelman Kenneth Vermeer op Chuba Akpom nog altijd hoog bij de trainer van STVV. Daarom aanvaardde hij het schorsingsvoorstel niet.

Vandaag zal De Roeck zich moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie. Het Nieuwsblad meldt dat hij zich zal verdedigen door de vergelijking te maken met de bank van Club Brugge, die volgens hem bij elke betwistbare fase ongestraft mocht rechtveren tot op het veld.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.