Thomas Meunier plots op ramkoers met PSG-coach Unai Emery

Thomas Meunier (Club Brugge)

02 maart 2018 00:03 - Woensdagavond was het Parc des Princes het decor voor de kwartfinale in de Franse beker tussen Paris Saint-Germain en Marseille. De Parijzenaars – mét Thomas Meunier in de basis – trokken aan het langste eind en wonnen net zoals drie dagen eerder in de competitie met 3-0. Na afloop ging het in de Franse pers echter vooral over de aanvaring tussen Meunier en trainer Unai Emery.

Voor wie de bekerwedstrijd bekeek, leek er geen vuiltje aan de lucht met de gewezen speler van Club Brugge. Meunier speelde immers zowel op defensief als offensief vlak erg sterk en dweilde naar goede gewoonte zijn rechterflank af. De fans van PSG waren zelfs zo enthousiast dat ze opriepen om de Rode Duivel volgende week in de levensbelangrijke CL-return tegen Real Madrid te laten starten ten koste van Dani Alves.

Intussen blijkt echter dat Meunier afgelopen woensdag ziek was. Hij kampte met buikgriep en zou aan Emery gevraagd hebben om niet opgesteld te worden tegen Marseille. Zijn verzoek werd echter niet ingewilligd en dan moest de ex-Bruggeling ook nog eens 78 minuten op het veld staan. Toen pas werd hij naar de kant gehaald en liep hij meteen naar de kleedkamer, waar hij naar verluidt moest overgeven.

De Parijse krant Le Parisien meldt dat het na de match tot een heftige confrontatie kwam tussen Meunier en Emery. De rechtsback van PSG voelt zich immers respectloos behandeld door zijn trainer. Emery verklaarde het voorval als volgt op zijn persconferentie: “Thomas trainde dinsdag niet met het team vanwege buikgriep. Het ging vervolgens beter, maar in de 70ste minuut zei hij dat hij zich niet zo goed voelde. Hij had een wissel nodig omdat hij de match niet kon beëindigen.” Over de clash in de spelerstunnel wilde hij niets kwijt.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.