Woeste Meunier mengt zich in verhitte degradatiestrijd: “Houd je mond, klootzak”

Thomas Meunier (Club Brugge)

12 maart 2018 05:00 - Zondagnamiddag zag heel voetbalminnend België hoe Eupen in eerste klasse bleef ten koste van KV Mechelen. De fans van Malinwa waren ontroostbaar en stelden zich vooral vragen bij de manier waarop ze naar 1B degradeerden. Moeskroen ging in het slot van de match immers wel erg makkelijk kopje onder aan de Kehrweg.

Volgens de supporters van KVM was de 4-0 overwinning van Eupen allesbehalve toeval. “Dit is schandalig, echt schandalig”, “Dit zijn maffieuze praktijken” en “Hoe sneller dit land kan splitsen, hoe beter” klonk het onder meer voor de camera’s van Sporza.

De verwijten aan het adres van onze Franstalige landgenoten zijn hard aangekomen onder de taalgrens. Thomas Meunier – de rechtsachter van PSG die de Belgische competitie nog altijd op de voet volgt als gewezen speler van Club Brugge – steekt zijn woede niet onder stoelen of banken: “Hoe sneller je je mond houdt, hoe beter. Klootzak”, fulmineert hij via Twitter, gevolgd door vier opgestoken middenvingers.

Even later legde de Rode Duivel uit waarom hij zo’n stevige tweet de wereld instuurde. “Ik kan begrijpen dat deze KV Mechelen fan boos is! Tegen zijn ploeg zeker, niet tegen het land. Waarom het communautaire en voetbal associëren? Als Moeskroen gisteren gewonnen had, zou hij dan hebben gezegd dat hij op de Waalse mensen mag rekenen? Ik denk het niet…”

LEES OOK: Meunier krijgt er stevig van langs op sociale media: “Een Rode Duivel onwaardig”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.