Zet Club druk op de ref? Delferière neemt het op voor Simons, maar heeft andere mening over de fans

Sébastien Delferière over Timmy Simons en de fans van Club Brugge

25 maart 2018 12:33 - De laatste maanden waren er heel wat (gewezen) scheidsrechters van mening dat er bij Club Brugge – en dan vooral in thuismatchen met een uitgekookte twaalfde man – extra druk gezet wordt op de ref. Zelfs Timmy Simons werd daarbij al eens met de vinger gewezen. Sébastien Delferière reageert.

“Simons heeft heel veel ervaring, dus hij weet wat hij wel en niet mag doen”, klinkt het in VISTA!. “Hij kent de grens en hij gaat er nooit over. Hij zoekt de grens wel op, dat is een feit. Maar dat is ook door zijn ervaring. Hij heeft een schitterende carrière achter de rug. Hij is kampioen geworden in België en Nederland. En hij heeft op een hoog niveau gespeeld in Duitsland. Dus het is iemand die op en naast het veld zeker iets kan bijbrengen aan zijn club. Het is echt iemand die we moeten respecteren.”

Over de supporters op Jan Breydel heeft Delferière een enigszins andere mening. “Je voelt dat het een publiek is met hoge verwachtingen. Die zijn nog hoger geworden toen Michel Preud’homme er trainer werd. Een succescoach die overal titels gewonnen had: het leek logisch dat hij ook voor Club Brugge trofeeën zou winnen. Dat heeft zich omgezet in de sfeer en de druk op de scheidsrechters. Je moet daar als ref afstand van kunnen nemen”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.