Zowel Club als Anderlecht starten met geschorste pion aan Play-Off 1

Alexander Scholz (Club Brugge - KRC Genk)

12 maart 2018 11:45 - Behoudens een immense verrassing strijden Club Brugge en Anderlecht straks om de landstitel in de Play-Offs. Zowel Blauw-Zwart als Paars-Wit zullen echter een speler moeten missen in het begin van de eindstrijd. Al lijkt de schade voor Ivan Leko & co mee te vallen.

In de eerste match van de Play-Offs zal Blauw-Zwart niet kunnen rekenen op Alexander Scholz, die op Stayen tegen zijn vijfde gele kaart aanliep en dus geschorst is. Op zich geen ramp, aangezien Leko de laatste weken steevast voor de driemansdefensie Mitrovic – Mechele – Denswil kiest. En met een fitte Benoît Poulain tegen eind maart zullen de speelkansen van Scholz sowieso verkleinen.

Anderlecht zal op zijn beurt Adrien Trebel moeten missen. De middenvelder van RSCA ging in de thuismatch tegen Antwerp serieus over de schreef en kreeg daarvoor een terechte rode kaart. Intussen heeft de KBVB via Twitter bekendgemaakt dat de 27-jarige Fransman 3 weken geschorst wordt en hij een boete krijgt van €800. Paars-Wit ging intussen wel al in beroep tegen dit voorstel.

Tot slot beschouwt de KBVB de uitsluiting van Leander Dendoncker tegen Antwerp als voldoende. De centrale verdediger ging al na enkele minuten voetballen aan het truitje van Stallone Limbombe hangen en werd daarvoor van het veld gestuurd. Hein Vanhaezebrouck hield na de match mét succes een pleidooi om Dendoncker niet te schorsen. “Ik denk dat Leander al 90 minuten gestraft is, dat moet volstaan”, klonk het onder meer tegenover Sporza.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.