Anderlecht-icoon ziet Club Brugge nog falen: “Ze zijn niet meer op hun gemak”

Stefano Denswil (Club Brugge - Anderlecht)

12 april 2018 00:35 - Op speeldag 1 leek Lior Refaelov Club Brugge in een zetel te schieten voor het resterende gedeelte van de Play-Offs, maar een nederlaag bij AA Gent later zijn er hier en daar weer wat twijfels over de ploeg van Ivan Leko. Anderlecht-icoon Paul Van Himst denkt zelfs dat Paars-Wit het Brugse titelfeestje straks nog kan verpesten.

Al is de man met 566 matchen op de teller in het Astridpark niet te beroerd om toe te geven dat er maar één ploeg het kampioenschap echt verdient. “Eerlijk: Club Brugge zou over het hele seizoen de verdiende kampioen zijn. Ze waren beter. Als ze zondag winnen, is het zeker gedaan. Al gaan ze het niet makkelijk hebben. Die zijn niet meer op hun gemak. Ze kunnen ook rekenen: zes min drie maakt drie, hé. En dan nog zeven matchen.”

Waarvan Blauw-Zwart uiteraard wel nog thuis tegen Anderlecht en Gent speelt. “Dat is ook juist. Maar als we zondag winnen, kan Anderlecht echt wel nog kampioen worden”, maakt Van Himst zich sterk in Het Nieuwsblad. “Het kan, hoor, dat ze plots veel beter gaan voetballen. Dat de kopjes door de zege op Charleroi plots weer gezond zijn.”

“Luister, er is vorige week een draai geweest. Anderlecht won op Charleroi dankzij een betwistbare strafschop, Club had kunnen winnen op Gent, maar verloor. Ik zei gisteren nog lachend tegen Mulder: Na vorig weekend moet Saint Guidon verder meespelen. ‘Saint Guidon?’ vroeg Jan. Wel ja, Sint-Guido, de heilige van Anderlecht. Die heeft al dikwijls op het einde van de competitie meegespeeld, hoor”, lacht de gewezen aanvaller.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.