Borkelmans is geen fan van Brugse winteraanwinst: “Zijn komst heeft voor onrust gezorgd”

Vital Borkelmans (Club Brugge)

06 april 2018 08:23 - Vital Borkelmans werd in 2012 aangesteld als assistent-bondscoach van Marc Wilmots, maar zit intussen al zo’n twee jaar zonder trainersjob. In de tussentijd houdt Brommerke zich bezig met het analyseren van onder meer Club Brugge, waarbij hij zich luidop afvraagt waarom Alexander Scholz afgelopen winter werd weggeplukt bij Standard.

Volgens Borkelmans was de transfer van de 25-jarige Deen totaal onnodig. “Ik vind dat de komst van Scholz voor onrust heeft gezorgd bij de andere verdedigers – ik merkte hun angst om fouten te maken en om zo uit de ploeg te vallen. Té veel concurrentie is ook niet goed”, oordeelt hij in Het Laatste Nieuws. Met Brandon Mechele, Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Benoît Poulain, Saulo Decarli en Alexander Scholz heeft Ivan Leko inderdaad keuze genoeg.

Naar volgend seizoen toe – met het oog op het kampioenenbal – heeft onze gewezen linkerflank nog een goeie raad voor Blauw-Zwart. “Ik zou de ploeg trachten te behouden en hooguit versterken met enkele jonge talenten. Dat ze dan opnieuw een 0 op 18 riskeren in de Champions League? Maar dat is Bélgië. Dat is ons niveau. Wat zou je willen?”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.