Correcte buitenspellijnen scheppen duidelijkheid over afgekeurde goal Diaby: ‘Geen offside’

16 april 2018 11:33 - Club Brugge ging zondagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij Anderlecht, maar achteraf werd er bijna uitsluitend gesproken over het afgekeurde doelpunt van Abdoulay Diaby. Volgens de ene vertrok de Malinese spits duidelijk vanuit buitenspel, volgens de andere was het zeker géén offside.

Er doken al heel wat beelden over de betwistbare fase op, maar nu is er ook een voetballiefhebber die de buitenspellijn op de correcte manier getrokken heeft. Voor alle duidelijkheid: het is niet evident om tijdens live televisiebeelden minutieus te werk te gaan en ook de VAR heeft slechts een beperkte tijd om een beslissing te nemen. Maar je kan je wel afvragen of het hier om een “clear error” van Bart Vertenten & co ging.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist stelt immers dat de videoref niet mag ingrijpen bij een twijfelgeval. “Hij mag alleen nádat de scheidsrechter een beslissing heeft genomen ingrijpen en er moet ook sprake zijn van een duidelijke fout. Dat kan alleen bij penaltyfases, rode kaarten, doelpunten en de (verkeerde) uitsluiting van spelers. Wat niét kan, is dat de ref vóór hij de fase beoordeelt aan de VAR vraagt: ‘Bekijk de beelden eens en laat mij het dan weten'”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.