Heeft Club de beste defensie van het land? “Af en toe een flater, maar ik wil hem daar niet op afrekenen”

Diaby - Poulain - Mechele - Denswil (Club Brugge - Zulte Waregem)

06 april 2018 08:25 - In de reguliere competitie slikte Club Brugge 33 tegendoelpunten en behaalde het daarmee een bronzen plak. Enkel AA Gent (27) en Sporting Charleroi (30) incasseerden immers minder goals. Als de verdedigers van Ivan Leko echter allemaal fit zijn, kan volgens Vital Borkelmans niemand tippen aan de Blauw-Zwarte defensie.

Eerst en vooral is Brommerke blij dat Stefano Denswil opnieuw in de ploeg staat. “Kan dié uitvoetballen, zeg! Af en toe een flater, maar ik wil hem daar niet op afrekenen. Club mét Denswil is beter dan Club zónder Denswil. En een defensie met Denswil, Mechele en Poulain is de beste van het land. Dié mix is perfect – kopbalsterkte, duelkracht, fysieke présence, uitvoetballend vermogen, leiderschap.”

Borkelmans is voorts ook blij dat Brandon Mechele aan een uitstekend seizoen bezig is. “Ik ben niet verrast. Ik wist dat hij dit kon. Een jongen met een topmentaliteit, al mag hij van mij iets meer zijn bek opentrekken. De centrale as van Club is zó sterk. Voor de defensie die machine die Nakamba is, Vormer, Vanaken… Dát is pas ‘wauw'”, oordeelt onze gewezen linkerflank in Het Laatste Nieuws.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.