Hooligan van Club Brugge riskeert 6 maanden cel na creatief omzeilen van stadionverbod

Cantusgezangen (Club Brugge - Gent)

18 april 2018 00:35 - Er hang momenteel een serieuze straf boven het hoofd van één van de leden van de harde kern van Club Brugge. Meneer M.V. had een stadionverbod op zijn naam staan, maar dat is niet geldig bij beloftenmatchen van Blauw-Zwart. De diehard Club-fan wilde op 2 mei 2016 ambiance maken met behulp van Bengaals vuurwerk, maar plots sloeg de sfeer om tijdens de kampioenenmatch tegen Standard…

De hoofdsteward was namelijk allesbehalve opgezet met het Bengaals vuurwerk en maakte foto’s van M.V. om bewijsmateriaal te verzamelen. De Brugse fan probeerde vervolgens om de gsm af te nemen en naar verluidt kreeg de steward ook enkele vuistslagen in het gezicht. Toenmalig beloftencoach Sven Vermant zou zelfs tussenbeide gekomen zijn.

M.V. ontkent het verhaal echter met klem. “Die letsels in zijn gezicht werden niet door mijn cliënt veroorzaakt”, stelt advocaat Franky Baert in Het Nieuwsblad. De man in kwestie werd vroeger meermaals veroordeeld als hooligan, maar zou intussen een andere weg zijn ingeslagen. “Hij is nu gekalmeerd. Enkel zijn werk en zoon tellen nog”, besluit Baert, die de vrijspraak vraagt voor zijn cliënt. Het Openbaar Ministerie had immers zes maanden cel geëist, maar het is afwachten tot het definitieve vonnis dat op 15 mei volgt.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.