Leko duidt 2 matchwinnaars aan tegen KRC Genk: “Hij heeft heel hard gewerkt”

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

02 april 2018 21:22 - Het was 94 minuten lang nagelbijten voor een uitverkocht Jan Breydelstadion, maar in de absolute slotfase liet Ivan Leko na de penaltygoal van Lior Refaelov het Brugse publiek als een ware orkestmeester helemaal uit zijn dak gaan. Onze coach was na afloop dan ook een gelukkig man.

Eerst en vooral weet Leko waarom het bij momenten zo stroef liep tegen de ploeg van Philippe Clement. “Ik zag vandaag een ploeg die misschien iets te veel wou. Waarom? Na Anderlecht – Gent was er extra adrenaline. Met een zege kon je hen op 9 punten zetten en het is een droom om zo aan de Play-Offs te beginnen. Genk heeft weer goed gespeeld tegen ons, maar ik ben blij dat we met genoeg geduld 90 minuten konden pushen”, analyseert onze trainer bij Sporza.

Er was nochtans weinig verschil tussen de nummers 1 en 6 uit de Jupiler Pro League. “Het was geen champagnevoetbal, maar wel een wedstrijd voor mannen. We hebben vanuit collectief voetbal geprobeerd om te winnen. Het verschil tussen de zes teams in Play-Off 1 is klein qua kwaliteit, maar ik denk dat wij het sterkste collectief hebben”, oordeelt onze oefenmeester op de officiële website.

Extra blij voor hem

Door de driepunter tegen Genk telt Club Brugge nu al 9 punten voorsprong op AA Gent en Anderlecht. “Die voorsprong geeft uiteraard een boost. Dat voelde je ook in het stadion na dat doelpunt. Ik ben enorm trots, niet qua kwaliteit van voetbal, maar wel qua mentaliteit, discipline en geloof. Deze zege zorgde dan ook voor een enorme ontlading. Ik weiger echter al te beginnen rekenen. Als je dat doet, neemt dat immers de energie en de focus weg.”

Tot slot heeft onze coach mooie woorden voor zijn 2 matchwinnaars. “Ik ben extra blij voor Rafa. Hij heeft een mooi cv, maar het is voor hem een moeilijk jaar. Hij is hier altijd sleutelspeler geweest en dus is het niet makkelijk als je plots op de bank moet zitten. Maar we hebben al vaak met hem gepraat en hem duidelijk gemaakt dat hij onze matchwinnaar kan worden in de Play-Offs. Sinds de sluiting van de transfermarkt heeft hij hard gewerkt en dat heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen. Hij was samen met Vermeer – die ook erg sterk was – onze matchwinnaar.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.