Leko geeft 1 Bruggeling in het bijzonder een pluim na prachtprestatie tegen Charleroi

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

20 april 2018 00:33 - Club Brugge heeft zijn nederlagen op bezoek bij AA Gent en Anderlecht doorgespoeld met een klinkende thuiszege tegen Charleroi. Na een 6-0 overwinning kan Ivan Leko uiteraard alleen maar tevreden zijn. 

“Na een moeilijke periode was dit een goeie reactie”, glundert onze trainer op de officiële website. “Onze voorbereiding was niet makkelijk, daarom ben ik trots op onze jongens. We staan al het hele seizoen op kop, dat weegt op je als speler. Als je dan zoals vandaag kan reageren als een sterk collectief, met ploeggeest, met geloof in eigen kunnen… We gingen terug naar de basis.”

In de reguliere competitie slaagde de ploeg van Felice Mazzu er nochtans in om een 3-3 gelijkspel te laten optekenen op Jan Breydel. “Het was ook deze keer niet makkelijk. Charleroi had hier al een resultaat gehaald en kwam met een plan. Maar voetbal is efficiëntie. Als je je eerste 3 kansen scoort, is een voetbalmatch fantastisch. We moeten hier nu niet euforisch over doen, maar vooruitkijken naar Standard.”

Een extra keuze op het veld

Afsluiten doet Leko met twee complimenten. Eentje voor de Brugse aanhang en eentje voor Krépin Diatta. Onze 19-jarige Senegalees blonk immers meteen uit bij zijn eerste basisplaats. En dat op de rechterflank, terwijl hij van nature uit een centrumspits is.

“De synergie tussen spelers en fans was echt voelbaar, ik moet onze aanhang daarvoor bedanken. Daarnaast was ik ook blij met wat ik zag van Diatta. We hadden op training gezien wat hij kon en hij toonde dat we een extra keuze hebben op het veld nu. Je moet altijd een beetje geluk hebben als je iemand laat starten en dat hadden we donderdagavond.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.