Leko neemt het op voor bekritiseerde Club-speler: “Hij is gewoon écht goed”

Aanwijzingen voor Ruud Vormer (KV Oostende - Club Brugge)

18 april 2018 00:36 - Club Brugge voetbalde uitstekend tijdens de eerste seizoenshelft, maar heeft het bij wijlen moeilijk om die lijn door te trekken in 2018. Vooral qua rendement loopt het de laatste weken wat minder voor Blauw-Zwart. Ivan Leko maakt zich desondanks geen zorgen. 

Club veranderde in de Play-Offs van een 3-5-2 formatie naar een 3-5-1-1 opstelling mét Lior Refaelov in de ploeg. Veel doelpunten leverde dat tot dusver niet op. In 270 Play-Off minuten vonden we immers enkel via een penaltygoal van Rafa de weg naar doel. “Er is altijd een balans nodig in de ploeg. Onze spitsen scoorden de laatste weken minder makkelijk, door Refaelov toe te voegen aan het middenveld konden we weer op andere manieren kansen creëren, maar verloren we wel ons verticale voetbal”, beseft Leko op onze officiële website.

“Maar goed, ons voetbal is gericht op het collectief, niet op een individu. Vanaken, Vormer, Refaelov, Diaby, Nakamba, Mechele, Limbombe, Dennis… Iedereen is al eens matchwinnaar geweest in ons systeem, iedereen kan uitblinken. Met wat meer rendement en efficiëntie ben ik zeker dat dat terugkomt! Na een nederlaag is het normaal dat je nerveus bent, maar we moeten nu reageren op het veld, morgen.”

Tot slot liet Leko zich uit over de mindere vorm van enkele jongens, waaronder Gouden Schoen Ruud Vormer. “Het is normaal dat je na een individuele prijs of erkenning even wat tijd nodig hebt om de knop om te draaien en terug te komen op niveau, dat is menselijk. Zo ook bij Ruud, hoewel ik hem tegen Genk en Gent heel goed vond. Hij had ongeluk in zijn afwerking en laatste passes. Iedereen heeft eens een mindere periode, maar als je 26 keer betrokken bent bij een goal, ben je gewoon écht goed. Ruud zijn karakter en winnaarsmentaliteit zullen hem weer op topniveau brengen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.