‘Leko wil deze week geen pottenkijkers op training, maar 1 verandering in zijn basiself staat nu al vast’

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

24 april 2018 14:15 - Club Brugge was afgelopen weekend dichtbij een driepunter tegen Standard, maar net voor affluiten verspeelde Blauw-Zwart alsnog twee belangrijke punten. Al is er door de nederlagen van Anderlecht en Gent zeker geen man overboord. Hoe dan ook wil Ivan Leko niets aan het toeval overlaten en traint hij deze week uitzonderlijk achter gesloten deuren. 

Naast heel wat fans doken er de voorbije speeldagen ook een handvol journalisten op tijdens de open trainingen van Blauw-Zwart. Zij slaagden er meermaals in om – aan de hand van hetgeen ze zagen tijdens de oefensessies – de opstelling van Club Brugge vooraf correct te voorspellen. In aanloop naar de uitmatch tegen Genk wil Leko niet in zijn kaarten laten kijken en blijven zijn tactische trainingen zowel op dinsdag, woensdag als donderdag geheim.

En tóch is er volgens Het Laatste Nieuws nu al een wijziging in het Brugse basiselftal waarover niet getwijfeld hoeft te worden. “De vele tegengoals tegen Standard zullen niet zonder gevolgen blijven. U mag vrijdag een wissel verwachten op de rechterflank. Exit Dion Cools, enter Krépin Diatta. De ‘gok’ – zoals Leko het verwoordde – die tegen Charleroi zo goed uitdraaide”, klinkt het in de krant.

Leko nam het na het 4-4 gelijkspel tegen Standard op voor de bekritiseerde Dion Cools, maar gaf tegelijkertijd aan dat hij niet tevreden kan zijn wanneer je rechtstreekse tegenstander – met name Junior Edmilson – twee keer scoort. De kans dat onze 21-jarige rechterflank plaats moet ruimen voor de twee jaar jongere Senegalees is dan ook groot. Diatta, niet voor niets de Noorse belofte van het Jaar, bewees immers zowel tegen AA Gent (45 minuten), Charleroi (90 minuten) als Standard (25 minuten) al wat hij in zijn mars heeft.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.