‘Om deze twee redenen had de 4-4 van Standard afgekeurd moeten worden’

Ivan Leko op training bij Blauw-Zwart

23 april 2018 19:45 - Club Brugge leek zondagavond op weg naar een belangrijke driepunter tegen Standard, maar net voor affluiten besliste Duje Čop daar anders over. Op het eerste zicht leek het om een reglementair doelpunt te gaan, maar één dag later zijn er de nodige twijfels ontstaan over de geldigheid van de 4-4. 

Eerst en vooral is Hans Vanaken van mening dat er een fout op hem begaan werd. “Je weet dat die vrije trap getrapt gaat worden in de zestien meter. Ik meldde de ref nog dat er een blok op mij gezet ging worden en dat doen ze. Hij pakt mij gewoon vast. Voor mij is dat al een fout waarvoor hij moet affluiten”, foetert onze spelmaker richting scheidsrechter Nicolas Laforge. “Dan blijft die bal tussen 4-5 man hangen en dan is het wie het snelste reageert. En dat was nu op dit moment iemand van Standard die kon schieten. Ik kon hem net niet genoeg afblokken, waardoor hij binnen gaat. Een stomme flutgoal”, baalt Vanaken tegenover ClubTV.

Op sociale media wordt er intussen nóg een reden aangehaald voor het afkeuren van de 4-4. Christian Luyindama had immers afgevlagd kunnen worden voor buitenspel. De centrale verdediger van Standard raakte in de bewuste fase de bal niet, maar Benoît Poulain stond wel onder druk door de Congolees. In die optiek kan er dus gesproken worden van positiebuitenspel. De videoref greep echter niet in en oordeelde dus dat het om een geldig doelpunt ging.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.