Pandoering van jewelste, maar fans van Charleroi en Mazzu maken zich wél populair bij Club

Felice Mazzu (Sporting Charleroi)

20 april 2018 01:11 - Al 5 jaar lang levert Felice Mazzu uitstekend werk op Mambourg, maar op de Blauw-Zwarte aanvalsgolven van donderdagavond vond de hoofdcoach van Charleroi geen antwoord. De trainer en ook de karig meegereisde aanhang van de Carolo’s toonden zich echter groots in hun nederlaag.

Eerst en vooral strooide Mazzu met lof naar Ivan Leko en zijn troepen. “Club heeft ons overklast. We staan niet op de foto. We zijn heel slecht begonnen. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij voor deze nederlaag omwille van de veldbezetting (de 3-5-2 van Club werd gespiegeld, nvdr). De spelers moeten positief blijven. We moeten deze match vergeten en blijven werken. Er zijn nog 6 matchen en we moeten onze sereniteit terugvinden. Dat is het belangrijkste”, citeert Sporza de ontroostbare trainer van Charleroi.

Amper 50 supporters van de Zebra’s reisden af naar Jan Breydel, maar zij dwongen wel het nodige respect af. Zo bleven ze hun ploeg ondanks de grote achterstand aanmoedigen en met enkele vlaggen zwaaien. En in de 23ste minuut werd er samen met de Brugse aanhang geapplaudisseerd voor François Sterchele, die in seizoen 2005-2006 nog uitkwam voor Charleroi. Na affluiten wilden de supporters in het bezoekersvak logischerwijs zo snel mogelijk op de bus zitten, maar werd er toch nog even de tijd genomen om te klappen voor de suprematie van Club Brugge. Een mooi gebaar!

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.