Scheidsrechtersbaas Johan Verbist verrast met uitspraken over de VAR tijdens Club – Standard

Wesley Moraes (Club Brugge - Standard)

24 april 2018 11:23 - Club Brugge en Standard speelden zondagavond 4-4 gelijk in een spectaculaire wedstrijd op Jan Breydel. Ref Nicolas Laforge zag aanvankelijk geen graten in de handsbal van Renaud Emond, maar nadien volgde er toch een penalty die werd omgezet door Abdoulay Diaby. Iedereen dacht dat de videoref had ingegrepen vooraleer de 4-3 tot stand kwam, maar die informatie klopt niet… 

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist schept op de officiële website van de Bond duidelijkheid. “In tegenstelling tot wat iedereen zegt en denkt is er hier geen tussenkomst van de VAR geweest. De strafschop die door scheidsrechter Laforge gegeven werd, was op aangeven van zijn assistenten”, klinkt het enigszins verrassend.

“Dit was duidelijk merkbaar door volgende punten. De tijd tussen het teken voor hoekschop van de scheidsrechter en de rechtzetting naar strafschop was te kort om de beelden al te kunnen terugzien. Scheidsrechter Laforge maakt op geen enkel moment het VAR-teken. Hij gaat ook niet naar de beelden zien om zijn beslissing te bevestigen of corrigeren, wat hij in deze wel had moeten doen. Op een bepaald moment steekt hij zijn duim op naar AR2 voor zijn goede tussenkomst”, besluit Verbist.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.