Borkelmans erg kritisch voor Bruggeling: “Het is frustrerend om te zien”

Vormer - Wesley - Denswil - Cools

03 mei 2018 18:25 - Het is algemeen geweten dat Ivan Leko erg streng is voor z’n spelers. Onze trainer roteert niet veel en bij een slechte prestatie bestaat de kans dat je naar de bank verhuist. Dat mocht Dion Cools afgelopen vrijdag in Genk ondervinden. 

Cools was al een tijdje in mindere doen en zijn prestatie tegen Standard was blijkbaar de druppel voor Leko, want in Genk verscheen hij niet meer aan de aftrap. Krépin Diatta kreeg de voorkeur op de rechterflank en maakte een goede indruk.

Vital Borkelmans vindt het erg jammer wat Cools overkomt: “Zoals iedereen weet gaat het soms in zijn hoofd niet goed mee. Een mooie pass, en hij denkt soms dat hij de wereld verzet heeft. Het is frustrerend om te zien”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Cools moet terug naar de basis en die gemakzucht moet eruit. Hij moet tonen aan zijn coach en de fans dat hij bereid is om het gras op te eten.”

Toch neemt de oud-Bruggeling en voormalig assistent-bondscoach het ook voor hem op: “In zo’n wedstrijd zoals tegen Standard, waar hij twee keer de mist ingaat, moet je hem niet per se vervangen. Je moet hem ruimte laten om zijn fouten te corrigeren en zich te herpakken. Ook dat is een deeltje van het leerproces.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.