Cijfers bewijzen het: Vormer op dat vlak beste speler van Europa

Cools - Nakamba - Vormer - Vanaken - Wesley (Club Brugge - KRC Genk)

19 mei 2018 12:10 - Ruud Vormer heeft er een geweldig seizoen opzitten en dan is zondag tegen AA Gent zelfs nog een wedstrijd te gaan. De Nederlander kan van de 10 grootste competities in Europa de beste statistieken voorleggen wat betreft assists en kansen.

Onze aanvoerder is dit JPL-seizoen al goed voor 17 assists en scoorde 13 keer. Zelfs Kevin De Bruyne kan zo’n een cijfers niet voorleggen. De Rode Duivel kwam bij Manchester City aan 9 assists in de Premier League en staat daarmee samen met een heel aantal andere spelers op de tweede plaats na Vormer.

Vormer is met voorsprong de speler die het meeste kansen creëert, voor zichzelf of voor een ploegmaat, namelijk 66 al. Opvallend genoeg is Morioka (Waasland-Beveren/Anderlecht) in de Europese ranglijst tweede met 61 voor Kevin De Bruyne met 60. Özil (Arsenal) en Candreva (Inter) vervolledigen de top vijf met 59. Dat schrijft Sporza.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.