Eerste landstitel van Club werd behaald … zonder trainer

Club Brugge kampioen (Club Brugge - Anderlecht)

03 mei 2018 20:13 - Club Brugge kan dit seizoen de 15de landstitel uit de geschiedenis pakken. Ivan Leko zou dan de tiende verschillende trainer zijn die hierin slaagt. Het eerste kampioenschap van Blauw-zwart in 1920 is op z’n minst opmerkelijk te noemen. 

In die tijd was een trainer nog niet zo vanzelfsprekend en dus pakte het toenmalige FC Brugeois de titel zonder coach. Er was wel een uitgebreid selectiecomité van bestuursleden die allemaal samen beslisten welk team tussen de lijnen zou verschijnen. Dat weet Sport/Voetbalmagazine.

Maar liefst 9 van de 11 basisspelers waren soldaten die pas teruggekeerd waren van het front na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Charles Cambier en Torten Goetinck waren de opvallendste namen in het eerste elftal dat Club het Belgisch kampioenschap schonk. Ook bijna 100 jaar geleden stond onze club al bekend voor mannelijk voetbal met veel inzet en onverzettelijkheid.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.