Goed nieuws voor Club: UEFA verhoogt jackpot van de Champions League

Champions League

01 mei 2018 10:52 - Na speeldag 6 in Play-Off 1 telt Club Brugge vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht en zou de titel normaal gezien nooit meer uit handen mogen gegeven worden. Het kampioenschap betekent rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League en daar valt weer veel geld te rapen, zelfs meer dan ooit tevoren. 

In Nederland is PSV al zeker van de titel en Het Eindhovens Dagblad weet dat de UEFA de deelnemende clubs nog meer gaat vergoeden. Vanaf volgend seizoen levert een zege in de groepsfase van de Champions League 2,7 miljoen euro op, voordien was dat 1,5 miljoen euro. De bonus voor een gelijkspel wordt opgetrokken van 500.000 naar 900.000 euro. De kwalificatiepremie voor de groepsfase bedraagt ongeveer 15 miljoen euro.

Bovendien gaat de UEFA de clubs ook uitbetalen op basis van de Europese clubranking. Als geen tweede Belgische club in de groepsfase geraakt zal Blauw-zwart op nog een extra deel inkomsten kunnen rekenen. Zelfs de verliezer van de play-off voor de Champions League, dit is de laatste voorronde, krijgt 5 miljoen euro prijzengeld. Dat bewijst waarom ook de tweede plaats in de Jupiler Pro League zo gegeerd is.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.