Het grote verschil met Preud’homme: “Niet één keer heeft Leko dat gedaan”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

02 mei 2018 18:11 - Ivan Leko nam begin dit seizoen de fakkel over van Michel Preud’homme. Aanvankelijk waren veel twijfels over onze Kroatische trainer, want hij had niet veel ervaring en veel insiders tipten Felice Mazzu van Charleroi als de ideale opvolger. 

Het seizoen begon niet al te geweldig voor Club, want het vloog eruit in de voorrondes van de Champions League en kon zich ook niet plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Maar ondertussen heeft Leko iedereen overtuigd en in Sport/Voetbalmagazine belichten ze het grote verschil met zijn voorganger Michel Preud’homme.

“Leko pakte uit met een concept waar hij amper nog van afweek. Ook veel roteren was daar niet bij. De kracht van de duidelijkheid zorgde er uiteindelijk voor dat Club Brugge zich oprichtte en op een gegeven moment met veel autoriteit voetbalde. Daarbij heeft hij niet één keer de pluimen van de goede prestaties op zijn hoed gestoken. Met zijn bescheidenheid belichaamt hij het authentieke karakter van Club Brugge.”

Het is een feit dat Leko veel minder roteert dan Preud’homme, maar het moet wel gezegd dat Club al in augustus Europees uitgeschakeld werd, wat roteren ook minder noodzakelijk maakte. Of hoe elk nadeel toch nog z’n voordeel kan hebben…

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.