Mooi scenario: Club kan Gent naar barrage sturen waardoor Anderlecht 3de blijft

Vormer - Wesley - Denswil - Cools

16 mei 2018 12:02 - Zondag is de allerlaatste speeldag in de Play-Off 1. Club Brugge is al zeker van de titel en speelt een galamatch in eigen huis tegen AA Gent. 

Ook al staat voor Blauw-zwart niets meer op het spel behalve een mooie seizoensafsluiter en de titel vieren in eigen huis, voor de bezoekers uit Gent des te meer. De Buffalo’s hebben een zege nodig om absoluut zeker te zijn van de vierde plaats waardoor ze geen barrage om Europees voetbal moeten spelen tegen Zulte Waregem of Lokeren, de winnaar van Play-Off 2.

Als Gent die vierde plaats nog misloopt, betekent dat ook meteen dat Genk een goed resultaat heeft gehaald in Anderlecht, waardoor de Brusselaars niet meer over Standard naar de tweede plaats kunnen wippen.

Ook op financieel vlak zou een tweede plaats voor Standard beter uitkomen voor Club. In de vijfjarenranking zou Anderlecht met een tweede plaats dit seizoen naast Club op de eerste plek komen, waardoor wij iets minder geld uit de pot van het TV-geld ontvangen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.