Scheidsrechtersbaas Verbist reageert eindelijk op VAR: ‘Systeem is in orde’

Club-fans met sjaal (Club Brugge - Antwerp)

08 mei 2018 20:07 - Het heeft nog lang geduurd, maar scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft meer dan 2 dagen na de topper tussen Club en Anderlecht eindelijk gereageerd op de discutabele ingrepen van de VAR afgelopen zondag. Eerder kreeg Verbist al serieuze kritiek van oud-ref Gumienny dat hij eindverantwoordelijke is voor het juist functioneren van het systeem.

“Aan het systeem op zich scheelt er eigenlijk niets. Je werkt wel met mensen en dan blijft ruimte voor interpretatie bij elke fase. Wij leiden acht nieuwe videorefs op en zij testen nu al in Play-Off 2. Zoveel mensen op dezelfde lijn krijgen is niet gemakkelijk”, vertelde hij aan VTM Nieuws.

Wat heeft Verbist te zeggen over de afgekeurde goal van Diaby in Anderlecht en het toegekende doelpunt van Teodorczyk in Brugge? “Ofwel hadden ze allebei moeten ingrijpen, ofwel allebei niet. Soms moet je je ook afvragen of die lijn wel recht getrokken is. Moeten ze dan ingrijpen bij zulke fases? Misschien beter niet. Hoe dan ook was het altijd moeilijk geweest.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.