Thuisnederlaag tegen AA Gent maakt van Club ‘slechtste kampioen’ sinds invoering Play-Off I

Club-fans zingen (Club Brugge - Gent)

21 mei 2018 07:02 - Club Brugge is er niet geslaagd om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten, want het verloor zijn laatste match met 0-1 van AA Gent. Dat kon de feestvreugde amper drukken, maar na de tweede thuisnederlaag op rij blijft Club toch achter met enkele jammerlijke cijfers.

De reeks van bijna drie jaar zonder thuisnederlaag was in de vorige thuismatch tegen Anderlecht al gesneuveld, maar nu kwam ook een einde aan een andere indrukwekkende reeks. Club had namelijk 80 thuiswedstrijden op rij gescoord, maar nu zwegen de Brugse kanonnen. De laatste keer dat dat voorgevallen was, was op 4 mei 2014. Anderlecht won toen met 0-1 in het Jan Breydelstadion.

Bovendien blijft Club achter met een 12 op 30 in Play-Off I en daarmee is het de ‘slechtste kampioen’ ooit sinds de invoering van de play-offs. Die twijfelachtige eer was tot dusver weggelegd voor Anderlecht in het seizoen 2012/2013. Dat pakte toen 15 op 30. De sterke reguliere competitie van Club bleek dus doorslaggevend.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.