Uitstekend nieuws voor Brugse fans: Blue Army krijgt opvolger

Tifo 1891 (Club Brugge - KRC Genk)

10 mei 2018 10:33 - De voorbije jaren groeide het Jan Breydelstadion uit tot een heksenketel en bijna onneembare vesting voor bezoekende teams. Daar zaten de sfeeracties van Blue Army voor veel tussen, maar de supportersvereniging kondigde enkele maanden geleden wel aan dat ze er na dit seizoen mee ophouden. Fans hoeven echter niet te treuren.

Enkele weken geleden verscheen plots een mysterieuze website over Club Brugge met een verwijzing naar de datum van vandaag. Het blijkt nu om de opvolger van Blue Army te gaan, die naar de naam ‘The Blues of FC Bruges’ zal luisteren.

“Na het verlies tegen Anderlecht verkeert het blauw-zwarte supporterslegioen in diepe rouw. We beseffen dus dat dit nieuws niet onder ideale omstandigheden naar buiten komt, maar 10 mei (40 jaar geleden speelde Club als enige Belgische club ooit de finale van EC1/Champions League, nvdr) is nu eenmaal een absolute mijlpaal in onze geschiedenis die de basis vormde voor het huidige supporterslegioen van Club”, citeert Het Nieuwsblad de nieuwe vereniging.

“We vinden het belangrijk dat er een onafhankelijke vereniging met een positieve visie zoals Blue Army die was. The Blues staan dan ook voor een Engelse sfeer die moet komen vanuit het buikgevoel van de fans tijdens de match. We zijn een collectief van vrijwilligers, maar we hebben een gezonde ambitie. De erfenis van Blue Army is zwaar en het vergt geduld om hen zomaar op te volgen. De sleutel van succes ligt in de handen van de fans. Als we minstens tweeduizend fans kunnen overtuigen om lid te worden, dan hoeven we ons geen financiële zorgen te maken.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.