Coucke krijgt serieuze uitbrander na debat over 6 Belgen in wedstrijdkern

Marc Coucke (KV Oostende)

29 juni 2018 15:40 - Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zei onlangs dat het bijna onmogelijk is dat de Belgische topclubs allemaal elke wedstrijd 6 Belgen op het wedstrijdblad hebben staan. Voor de G5 alleen al zou dat betekenen 30 Belgen per speeldag en volgens Coucke lopen er niet zoveel talentvolle landgenoten rond in de JPL. 

Ergens heeft hij gelijk natuurlijk, want dat is ook de reden waarom Club Brugge jongens als Mats Rits of Siebe Schrijvers heeft aangetrokken, terwijl dat anders misschien nooit zou gebeurd zijn. Peter t’Kint, redacteur bij Sport/Voetbalmagazine, heeft toch een duidelijk boodschap voor Coucke: “Als voorzitter van de qua palmares rijkste club van het land, is hij het verplicht om oog te hebben voor de toekomst van het Belgische voetbal.”

“Blijf van die Belgenregel af! En zijn de Belgen te duur, kijk dan eens in uw achtertuin. Niet in die van Merelbeke, maar in die van Brussel. Als u daar geen Belgen vindt, onder die 1 miljoen hoofdstedelingen, hebt u uw werk op Neerpede slecht gedaan.”

“Uw voorgangers hebben binnen uw club toch wel wat pluimen op hun hoed te steken. Tielemans, Januzaj, Kompany en Batshuayi… Ze zijn wel degelijk allemaal gepasseerd op Anderlecht. Gaat u wat ons betreft al maar op zoek naar hun opvolgers, voor dat WK in de VS, in 2026. Niet in Albanië of Servië of Griekenland, maar in Etterbeek, Sint-Joost, Jette of Schaarbeek.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.