Nederland is meteen wild van Vormer: “Hij was de aanjager”

Vormer en Wesley vieren (Club Brugge - Sint-Truiden)

01 juni 2018 12:20 - Tot voor kort was Ruud Vormer in zijn thuisland niet al te bemind, maar na zijn eerste selectie voor de nationale ploeg komt daar plots verandering in. De aanvoerder van Club Brugge maakte donderdagavond zijn debuut in de oefeninterland tegen Slowakije en na één speelhelft heeft hij Nederland al weten te overtuigen.

De Nederlandse media waren unaniem lovend voor de prestatie van Vormer. “In die tweede helft ging de bal eindelijk sneller naar voren. Ineens dekten overal op het veld spelers wél op tegenstanders door. Het gebeurde allemaal mede onder impuls van Ruud Vormer, de captain van Club Brugge die debuteerde in Oranje met een sterke invalbeurt”, schreef het Algemeen Dagblad.

“Na het goed neerzetten van zijn verdediging door Koeman (met name De Ligt moest Janmaat elke keer terechtwijzen) en het inbrengen van debutant Ruud Vormer na rust voor Van de Beek werd Oranje de baas over Slowakije”, stelde ook De Telegraaf vast. “Na rust, met onder andere de 30-jarige gedreven debutant Ruud Vormer voor Van de Beek, was het spel van Nederland beter, en werd Slowakije in elk geval naar achteren gedrongen”, zag De Volkskrant dan weer.

Koeman

Ook bondscoach Ronald Koeman had na de match niets dan lof. “Wat de rol van Vormer was? Ruud was belangrijk. Iedereen die in de eerste helft op de bank zat, had door dat er iets moest veranderen. Vormer was daarin de aanjager. Hij heeft agressie in zijn spel, is geweldig aan de bal en heeft een goed overzicht”, vertelde hij volgens Sporza.

“Hij was zeer goed en op een positieve manier aanwezig, zowel aan de bal als in zijn houding.  Ik heb Vormer niet geselecteerd om hem één kans te geven en hem dan niet meer op te roepen. Als je in vier wedstrijden kan laten zien dat je heel bruikbaar bent, dan blijf je erbij.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.