Verhaeghe maakt indruk op Martinez: “Ik ken veel clubleiders die zichzelf belangrijk vinden”

Bart Verhaeghe speech

14 juni 2018 07:06 - Bart Verhaeghe zullen we de komende weken niet in Brugge zien, want de voorzitter vertoeft op dit moment in Rusland voor het WK. De voorzitter van Club is immers als ondervoorzitter van de KBVB ook nauw betrokken bij de Rode Duivels. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter de aanstelling van Roberto Martinez.

En de bondscoach is ook onder de indruk van de manier waarop Verhaeghe zich opstelt bij de nationale ploeg. “Bart heeft mij in die twee jaar nooit naar een selectie gevraagd, hij heeft bij mij nooit de naam van een speler opgedrongen, en hij was een van de laatsten die mijn definitieve drieëntwintig voor Rusland wist. Ik ken veel clubleiders in het voetbal die zichzelf belangrijk vinden. Bart zal meepraten – hij blijft een supporter, hé (lacht) – maar hij dringt zich niet op”, steekt Martinez de loftrompet op in Het Laatste Nieuws.

En de liefde is ook wederzijds. “Roberto is een beetje koppig – zoals elke toptrainer”, zegt Verhaeghe over de bondscoach. “Zijn communicatie kan al eens beter. Maar ik heb hem leren kennen als een coach die de verschillende situaties heel goed inschat. Een keer een nederlaag, of een speler die misnoegd is, fans die fluiten, Nainggolan niet selecteren… Roberto blijft altijd bijzonder rustig, en vindt toch steeds weer de juiste teneur. Ik omschrijf hem als een prima manager-coach. Hij zou een bedrijf kunnen leiden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.