Club pakt Supercup tegen Standard, maar verliest Diatta

Hans Vanaken (Club Brugge - Zulte Waregem)

22 juli 2018 23:39 - Club heeft zondagavond zijn eerste prijs van het nog prille seizoen gepakt. In het Jan Breydelstadion werd Standard met 2-1 verslagen in de strijd om de Supercup, landskampioen tegen bekerwinnaar. 

Pas halverwege de eerste helft begon Club z’n draai te vinden en vijf sterke minuten voor de pauze waren voldoende om Standard helemaal uit te tellen: Vanaken en Wesley scoorden op korte tijd. Vanaken trof raak na een goede actie van nieuwkomer Danjuma van de linkerkant. Na een diepe bal van Vanaken kreeg Wesley te veel vrijheid en hij schoot diagonaal voorbij Gillet.

In de tweede helft probeerde Standard iets aan die achterstand te doen en dat lukte. Letica redde knap op een poging van Cop, maar Edmilson was goed gevolgd en duwde binnen. De Rouches kregen nog enkele halve kansjes op de gelijkmaker, zonder succes. Club won terecht voor de 15de keer de Supercup van België.

Helaas was er ook slecht nieuws te melden. In de 77ste minuut ging Fai onstuimig door met de knie tegen Krépin Diatta. De Senegalees moest op een draagberrie het veld verlaten. Meer nieuws over de aard van zijn blessure zullen we wellicht vernemen in de komende dagen. Al zag het er op het eerste zicht niet goed uit.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.