Gumienny fluit Vanderhaeghe terug met uitleg over VAR-fase

Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)

30 juli 2018 12:05 - AA Gent verloor vrijdagavond de openingsmatch van het nieuwe seizoen met 3-2 bij Standard. In de tweede helft kregen de Buffalo’s een strafschop tegen waar achteraf veel over te doen was. 

In de fase voorafgaand aan de strafschop stond Cavanda bij de voorzet een voetje buitenspel. Iedereen dacht dat de VAR die fase niet beoordeelde omdat het niet als een clear error beschouwd werd aangezien de speler van Standard slechts nipt buitenspel stond. Vandaag lezen we iets anders in de kranten van oud-scheidsrechter Serge Gumienny.

“Het was duidelijk buitenspel. Pech dus voor Gent. Ook een terechte strafschop, want Esiti beging een overtreding. Maar de VAR kon hier niet tussenkomen. Dat kan enkel, indien er uit de buitenspelsituatie rechtstreeks gescoord wordt. Wat hier niet het geval was”, zegt hij in Het Belang van Limburg.

 

 

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.