Leko heeft opmerkelijke visie over titelstrijd: “Zij zijn favoriet”

Ivan Leko geeft instructies (Club Brugge - AZ)

07 juli 2018 15:43 - Club Brugge veroverde afgelopen seizoen de titel in de Jupiler Pro League nadat het van begin tot einde aan kop gestaan had. Volgend seizoen proberen Ivan Leko en co dat kunstje te herhalen, maar de trainer van Blauw-Zwart acht zijn ploeg geen favoriet.

“De situatie is simpel. Ik zie twee topclubs, die de beste trainers (Vanhaezebrouck en Preud’homme, red.) in België én een topbudget hebben… Dan zijn Anderlecht en Standard titelfavoriet”, verrast Leko in Het Laatste Nieuws. “Samen met ons? Daar spreek ik me niet over uit, maar 80 procent van de kenners zal zeggen dat zij de grootste favorieten zijn om kampioen te worden.”

Leko ziet ook een verklaring in de transfers die de clubs doen. “Standard won de beker en werd tweede. Als ze nu met diezelfde ploeg starten, met Edmilson en Carcela, en Michel en Emilio (Preud’-homme en Ferrera, red.) erbij, dan zullen ze sowieso nóg sterker zijn. Ik zie dat de filosofie van Club Brugge anders is… Groeneveld, Rits, Schrijvers: die zijn pas 20, 21 of 23 jaar oud. Anderlecht neemt Musona, Vranjes, ook Santini: jongens van 25 of 28 jaar, die direct resultaat zullen hebben.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.