Bizarre transfer Club-doelwit bewijst dat spelers handelswaar zijn

Het eerste doelpunt van José Izquierdo bij Brighton & Hove Albion

15 augustus 2018 15:59 - Zakenmannen met veel geld domineren de internationale voetbalwereld. Dat bewijst de opvallende uitleenbeurt van een absoluut toptalent aan Union uit de Belgische Proximus League of 1B. 

Tercy Pau is Zuid-Afrikaans international, won 2x de Zuid-Afrikaanse landstitel, 1x de Afrikaanse Champions League en werd verkozen tot Zuid-Afrikaans voetballer van het Jaar. Tal van Europese clubs hadden de aanvaller op hun lijstje staan, van Club Brugge tot Ajax, teams uit de Premier League, Bundesliga, Serie A en Primera Division.

De Zuid-Afrikaan koos uiteindelijk voor Brighton in de Premier League, de club van Mat Ryan en José Izquierdo. Brighton is in handen van de Engelse zakenman Tony Bloom en datzelfde geldt voor Union in 1B. De Engelse club leent Pau uit aan Union en verplicht hem één seizoen in de Belgische tweede klasse uit te komen.

We kunnen ons moeilijk voorstellen dat de talentvolle international staat te springen om deze overgang, want tal van andere clubs stonden in de rij om hem op huurbasis van Brighton te verwelkomen. Het bewijst nog maar eens dat spelers hun carrière zelf niet kunnen plannen. De Brusselse club behoort in 1B zelfs niet tot de potentiële promotiekandidaten.

 

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.