Club Brugge incasseert al zeker 28 miljoen euro

Champions League

30 augustus 2018 07:46 - Club Brugge speelt komend seizoen in de groepsfase van de Champions League. De Belgische landskampioen hoort daardoor de kassa rinkelen en Blauw-Zwart organiseert ook een event om de loting van de groepsfase te bekijken.

“Het evenement wordt opgevrolijkt met een dj en gratis bier, want vanaf 18 uur trakteert Club zijn fans op twee vaten van het huis om de start van een nieuwe CL-campagne te vieren. Na de loting komen Leko en enkele (geblesseerde) spelers de supporters toespreken op een podium”, zo laat Het Nieuwsblad weten.

De plaatsing voor de groepsfase van de Champions League betekent ook een fikse financiële meevaller voor Club Brugge. Zo is de Belgische landskampioen al zeker van 28 miljoen euro.

“Naast de startpremie en het televisiegeld voerde de UEFA dit seizoen namelijk een premie in die wordt berekend via een nieuwe ranglijst op basis van de Europese prestaties van de laatste 10 jaar van alle 32 CL-deelnemers. Op plaats 32 wordt 1,1 miljoen euro betaald, op plaats 31 2,2 miljoen euro, enzovoort.”

Omdat Standard zich niet wist te plaatsen is het televisiegeld gestegen. “Club houdt minstens zes ploegen achter zich en staat 26ste, waardoor het nu al zeker is van 7,7 miljoen euro extra. Omdat het televisiegeld niet met Standard gedeeld moet worden, stijgen ook daar de inkomsten. Per behaald punt krijgt Club nog eens 900.000 euro.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.