Club verdient dit bedrag aan uitschakeling Standard, maar zakt naar pot 4

Michel Preud'homme boos

15 augustus 2018 12:41 - Standard maakte gisterenavond geen schijn van kans in de terugwedstrijd tegen Ajax en verloor met 3-0 in de Johan Cruijff Arena. Dankzij de bekerwinst vorig seizoen zijn de Luikenaars rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. 

Ook al is het spijtig dat België geen 2 vertegenwoordigers heeft in de Champions League, de uitschakeling is wel een financiële opsteker voor Club Brugge. De Belgische tv-pot van de Champions League die ongeveer 4 miljoen euro bedraagt, hoeft nu niet gedeeld te worden met Standard. Blauw-zwart strijkt het hele bedrag op en krijgt dus 2 miljoen euro extra.

Club was sowieso al zeker van 20,54 miljoen euro startgeld en met het tv-geld erbij komt dit dus neer op een mooi bedrag van bijna 25 miljoen euro, zelfs zonder dat er één minuut gespeeld is. In de groepsfase valt ook nog geld te verdienen: 2,7 miljoen euro per zege en 900.000 euro voor een gelijkspel.

Het staat wel vast dat Club in pot 4 zal belanden bij de loting. De helft van de overgebleven teams in de laatste voorronde van de CL heeft een hogere coëfficiënt dan Club. Daarvan spelen 4 teams zelfs tegen elkaar zodat Blauw-zwart zeker zal zakken van pot 3 naar pot 4. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.