Feyenoord werkte ‘te makkelijk’ mee aan transfer Amrabat

25 augustus 2018 12:33 - Sofyan Amrabat maakte recent de overstap van Feyenoord naar Club Brugge. Hij stond ook in de belangstelling van Sporting en Mainz, maar koos toch voor een avontuur in België. Volgens insiders is er meer aan de hand.

Amrabat tekende op 30 juni 2017 een vierjarig contract bij Feyenoord. Hij kwam over van FC Utrecht. “Hij begon al te klagen toen hij daar drie weken rondliep. Hij vond dat ze bij FC Utrecht onder Erik ten Hag veel beter trainden dan onder Van Bronckhorst”, aldus De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen bij Veronica Inside.

“Dat was maar een beetje bezigheidstherapie. Dat viel hem verschrikkelijk tegen, plus dat hij geen basisplaats kon veroveren. Daar gaat het natuurlijk om. Als hij goed genoeg was, had Van Bronckhorst hem echt wel opgesteld.”

De terugkeer van Jordie Clasie naar Feyenoord was het sein voor Amrabat om definitief te vertrekken. “Dan weet je dat je op die plaats voorlopig niet aan die bak komt. Dat Feyenoord zo makkelijk meewerkt, wil natuurlijk wel iets zeggen.”

“De wijze waarop Feyenoord meewerkt en zoveel geld inlevert. Er is daar wel wat aan de hand geweest. Er is wel wat gebeurd. Anders laat je hem niet zo makkelijk weg gaan”, waarmee Driessen wijst op het feit dat Amrabat een vervelend mannetje kan zijn.

Amrabat belde naar Johan Boskamp voor hij bij Club Brugge tekende. Die is wel positief over de Marokkaanse international: “Een aanwinst als je het mij vraagt. Hij heeft veel loopvermogen en kan ook aardig voetballen”, aldus Boskamp in Het Belang van Limburg.

“Het blijft wel iets vreemds dat hij zich bij Feyenoord niet helemaal kon doorzetten. Want bij Utrecht speelde hij de pannen van het dak. Al moet ik zeggen dat je dat wel vaker ziet in Rotterdam. Voordat ze komen spelen ze fantastisch, als ze er zijn, zijn het natte kranten. En als ze vertrekken, blijken het weer geweldige spelers. Typisch.” In Brugge hopen we allemaal op dat laatste.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.