Leko verdedigt zich waarom duo niet meer in actie kwam: “Ze konden het niet opbrengen”

Limbombe en Diaby (Club Brugge - Standard)

25 augustus 2018 13:45 - Anthony Limbombe (FC Nantes) en Abdoulay Diaby (Sporting) hebben Club Brugge ondertussen verlaten. Beide spelers gaven eind vorig seizoen al aan te willen vertrekken en kwamen vanaf de voorbereiding helemaal niet meer in de plannen voor van trainer Ivan Leko. Nochtans was dat niet de bedoeling. 

“Het plan was om hen op te stellen. Máár, na twee, drie weken stelde ik vast dat ze het allebei fysiek en mentaal niet konden opbrengen”, aldus Ivan Leko in Het Laatste Nieuws. “De spelletjes wilden ze nog wel meedoen, zoals wedstrijdjes en toernooitjes, maar zodra er fysieke oefeningen aan te pas kwamen, waren ze niet meer geïnteresseerd.”

“We moesten waken dat het niet oversloeg op de andere spelers. Op zo’n moment moet ik de groep beschermen. Zíj wilden geen deel meer uitmaken van Club Brugge, dat hebben niet Leko, Mannaert of Verhaeghe beslist. Ik ben ontgoocheld.”

“Limbombe werd onder mij een sleutelspeler, Rode Duivel zelfs, hij kreeg een contractverlenging. Ik mag zeggen dat de technische staf een aandeel heeft in de ontwikkeling van Limbombe. Als zo iemand dan… Ja, ik vind dat jammer”, besluit hij veelzeggend.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.