Sterkhouder op terugweg, maar concurrent is strijdvaardig: “Wil elke week spelen”

28 augustus 2018 11:48 - Clinton Mata, Jelle Vossen en Marvelous Nakamba maken grote stappen in hun revalidatieproces. Vossen is mogelijk komende speeldag al terug van de partij en Mata en Nakamba mogen na de interlandbreak verwacht worden. 

Door de afwezigheid van Nakamba speelde Rits alle vijf de competitieduels voor Club. “Ik wil iedere week spelen, ook al is er veel concurrentie hier”, zei hij daarover in Extra Time op Canvas. “Soms moet ik mezelf inhouden wanneer ik ruimtes vooraan zie en er zou durven induiken. In bepaalde wedstrijden voel je vaker de bal vanop die positie.”

Wesley Sonck vindt alvast dat Club een goed en Belgisch alternatief voor Nakamba in huis heeft gehaald met Rits: “Op korte termijn is Rits enorm gegroeid op die positie. Hij leest het spel heel goed.”

Clinton Mata zou normaal pas in oktober fit geraken na een operatie aan de adductoren, maar de rechterflankspeler traint al met de groep. Nakamba doet het voorlopig nog individueel. Toch zal het ook geen weken meer duren vooraleer hij de groepstrainingen hervat.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.