Vandenbempt oordeelt over kansen in CL: “Als Club zijn beste niveau haalt, is er iets mogelijk”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

31 augustus 2018 10:32 - Na de loting voor de Champions League waren de meningen ietwat verdeeld. Met Atletico Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco kreeg Club zeker een aantrekkelijkere groep dan twee jaar geleden, maar anderzijds vonden sommigen het jammer dat Club ogenschijnlijk kansloos is in een poule zonder échte topclubs.

Maar met die visie is Peter Vandenbempt het niet eens. “Slecht is het niet, maar het wordt toch een hele opgave. Twee jaar geleden zei ik, ook wat in de flow van de prestaties van Gent een jaar eerder, dat een goed Club Brugge ook voor de 1/8e finales moest kunnen gaan in zijn groep met Leicester, Porto en Kopenhagen. Die voorspelling is met hun 0 op 18 niet helemaal uitgekomen. Op papier heeft Club nu een zwaardere loting, maar dat kan misschien geen kwaad”, stelt de commentator bij Sporza.

Atletico Madrid is volgens Vandenbempt te sterk, maar thuis tegen Dortmund en zeker tegen Monaco kan Club volgens hem punten pakken. “De conclusie is dat er zwaardere groepen mogelijk waren voor Club Brugge. Atletico is Europese top, Dortmund is aan een inhaalbeweging bezig en het Franse voetbal staat toch nog altijd een stapje hoger dan het Belgische. Maar ik herhaal toch wat ik 2 jaar geleden heb gezegd: als Club Brugge zijn beste niveau haalt, is er wat mogelijk.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.