Club Brugge kan op het nippertje gênante forfaitnederlaag in de beker vermijden

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

26 september 2018 08:12 - Vanavond begint Club Brugge aan zijn avontuur in de Croky Cup met een uitwedstrijd tegen KMSK Deinze. Het had niet veel gescheeld of Club zou ongeacht de uitslag van die partij uitgeschakeld zijn wegens een administratieve blunder.

Normaal gezien zou Clinton Mata vanavond zijn wederoptreden maken na blessureleed, maar Het Nieuwsblad ontdekte dat de rechtsachter geschorst is. Hij pakte vorig seizoen met KRC Genk in de bekerfinale zijn tweede gele kaart van de campagne en dat betekent dat hij zijn straf nog moet uitzitten.

Dat hadden ze bij Club over het hoofd gezien, doordat hij op het digitale wedstrijdformulier als ‘beschikbaar’ aangeduid stond. Ruud Vormer, die om dezelfde reden geschorst is, stond wel als geschorst gemarkeerd. Club ontsnapt zo aan een drama, want als Mata gespeeld had, zou dat automatisch een forfaitnederlaag betekend hebben. Hij wordt in de wedstrijdselectie vervangen door Thibault Vlietinck.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.