Danjuma spreekt voorkeur uit: “Ik ga geen tien jaar wachten”

11 september 2018 07:49 - Arnaut Danjuma Groeneveld maakt veel indruk in zijn eerste maanden bij Club Brugge. De vleugelspeler kan zowel uitkomen voor de nationale ploeg van Nederland als die van Nigeria.

Ook de Nigeriaanse selectie blijft een optie. “Ik zou er wel over kunnen twijfelen, maar het is geen geheim dat mijn voorkeur naar het Nederlands elftal uitgaat. Maar je gaat ook weer niet tien jaar wachten op je debuut voor Oranje. Nigeria is plan B, honderd procent”, laat Danjuma weten aan het Algemeen Dagblad.

“Ik moet het zelf afdwingen”, vervolgt Danjuma in De Telegraaf. “Ik kan wel zeggen dat ik heel graag naar het ‘grote’ Oranje wil, maar als ik niet goed genoeg speel, is het mijn eigen schuld. Ik ben iemand die daarbij voornamelijk op zichzelf gefocust is. Ik zorg dat ik het bij Club Brugge goed doe en tegen Schotland moet ik hier weer van waarde zijn.”

Danjuma zelf is overtuigd van zijn kwaliteiten. “Hoe meer wedstrijden ik ga spelen, hoe meer mensen ik kan overtuigen dat ik van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal. Ik spreek altijd uit wat ik denk, soms zorgt dat voor negativisme, maar ik denk dat ik over de kwaliteiten beschik om van waarde te zijn voor Oranje. Daar geloof ik heilig in, maar het is niet dat ik nu al denk: jammer dat ik er niet bij zit”, aldus de winger.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.