Eersteklasser greep naast Vlietinck: “Leko had toen al plannen met hem”

Leko en Vlietinck

20 september 2018 08:43 - Thibault Vlietinck was dinsdagavond dé verrassing in het basiselftal voor de openingswedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund. Het 21-jarige jeugdproduct stelde echter niet teleur en leverde een puike prestatie af op de rechterflank. Nochtans kon hij in de zomer vertrekken.

Stan Van den Buijs, assistent van Michel Preud’homme bij Club toen Vlietinck in 2016 debuteerde, is tegenwoordig scout bij Zulte Waregem en probeerde hem naar de Gaverbeek te halen. “De onderhandelingen waren ver­gevorderd. Thibault sprak ook met ­Dury. Alleen wilde Club Brugge hem niet kwijt. Ik denk dat Leko toen al plannen met hem had”, vertelt Van den Buijs in Het Nieuwsblad.

Nu lijkt Vlietinck op de rand van de doorbraak te staan en kan hij na Brandon Mechele het tweede jeugdproduct in de basiself worden. “Eigenlijk zie ik vergelijkingspunten met Brandon Mechele”, verrast hoofd jeugdopleiding Pascal De Maesschalck in Het Laatste Nieuws. “Een gewone, Vlaamse gast. Altijd hard werkend. Altijd nuchter. Hij wil vandaag goed zijn, maar morgen nog beter. Die instelling raakt aan de kernwaarden van deze club.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.