‘Ik tipte hem bij Standard, zes maanden later zat hij bij Club Brugge’

Tifo 1891 (Club Brugge - KRC Genk)

11 september 2018 11:57 - Club Brugge haalde met Karlo Letica een nieuwe doelman in huis. De Kroatische goalie wordt in eigen land gezien als een groot talent. Ook Tonci Gabric, oud-doelman en keeperstrainer van Hajduk Split vindt dat.

Afgelopen seizoen pikte Gabric een wedstrijd in de Ghelamco Arena mee om zijn voormalige pupil Lovre Kalinic aan het werk te zien. De keeperstrainer tipte Letica toen bij Standard. De Rouches waren op zoek naar een nieuwe sluitpost. “Ik zei aan die makelaar: pak Letica. Hij keek mij vragend aan. Wie is Letica? Zes maanden later zit hij bij Club Brugge…”, vertelt Gabric aan Sport/Voetbalmagazine.

Het ging plots snel voor Letica. “Een jaar geleden was Karlo derde doelman bij Hajduk. Hij was toen een nobody. Door blessures bij de andere doelmannen ging hij van plaats drie naar één. Een paar jaar geleden was hij zelfs in Kroatië een nobele onbekende. Ik kende de trainer van de nationale U19 en ik heb hem aangeraden om Karlo te selecteren. Hij mocht mee naar Japan voor een toernooi en hij werd daar verkozen tot beste doelman. Je zie hoe raar een voetbalcarrière kan lopen”, aldus Gabric.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.