Leko mag nieuwe prijs in ontvangst nemen

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

12 september 2018 16:21 - Heel wat analisten uitten hun twijfels bij de aanstelling van Ivan Leko als trainer van Club Brugge een dik jaar geleden, maar de Kroaat heeft die in geen tijd doen verdwijnen. Hij loodste Blauw-Zwart immers meteen naar de titel en deed dat bovendien met mooi, offensief voetbal.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Leko al in de prijzen viel. In mei werd hij op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar al uitgeroepen tot Trainer van het Jaar en nu volgt een nieuwe prijs. Ook Voetbalkrant roept Leko immers uit tot Coach van het Jaar.

In de eindafrekening troeft Leko uiteindelijk Ricardo Sa Pinto, Philippe Clement, Laszlo Bölöni en Felice Mazzu af. “Hij leidde Club Brugge naar een nieuwe landstitel en deed dat vooral dankzij een sterke reeks in de reguliere competitie. Zonder play-offs had Club Brugge al eeuwen zekerheid gehad over de titel. Hij zorgde er ook voor dat het doelmannenprobleem bij de Bruggelingen amper punten kostte”, luidt de motivering.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.