Voormalige aanwinst Dortmund beleeft zelf sprookje in Europa League

17 september 2018 14:03 - Club speelt morgenavond in de Champions League thuis tegen Dortmund. Blauw-zwart verkocht in 2011 Ivan Perisic aan Dortmund, maar twee jaar eerder in 2009 trok het zelf een speler van de Borussen aan. 

Het gaat om Marc-André Kruska. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat zijn transfer geen schot in de roos was. De middenvelder kwam begin januari voor 750.000 euro over, maar vertrok in de zomer alweer naar Energie Cottbus. Daar kende hij nog 5 redelijk succesvolle jaren om vervolgens via SC Paderborn en het tweede elftal van Werder Bremen bij F91 Dudelange in Luxemburg te belanden.

Kruska (31) is nog maar 3 maanden aan de slag in Luxemburg, maar heeft zich dat nog geen seconde beklaagd. F91 Dudelange is de eerste club in de Luxemburgse voetbalgeschiedenis die de groepsfase van de Europa League wist te bereiken. Ze schakelden zelfs Legia Warschau en CFR Cluj uit in de voorrondes.

Donderdag starten ze aan hun sprookje in een groep met Olympiakos, Betis en AC Milan. De Italiaanse grootheid is de eerste tegenstander. Om veiligheidsredenen zal de partij niet doorgaan in het stadion van Dudelange, maar wel in het nationale stadion.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.