Courtois geeft Club hoop: “Ze maken zeker kans tegen Atletico Madrid”

Cools - Nakamba - Vormer - Vanaken - Wesley (Club Brugge - KRC Genk)

01 oktober 2018 08:25 - Club Brugge heeft weinig tijd om na te genieten van de ruime zege in de Brugse derby, want woensdag moet het alweer aan de bak in de Champions League. Daarin wacht het een bijzonder lastige verplaatsing naar Atletico Madrid. Rode Duivel Thibaut Courtois kent de winnaar van de Europa League als zijn broekzak.

Courtois voetbalde er natuurlijk zelf drie jaar en speelde zaterdag nog met Real Madrid tegen Atletico. Hij geeft Club nu hoop. “Het is heel spijtig dat Club tegen Dortmund verloren heeft want daar verdiende het te winnen. Maar kans maakt het zeker” vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

“Club mag niet te veel onder de indruk zijn van de supporters en moet durven voetballen. In de Belgische competitie speelt het goed voetbal, het moet in staat zijn dat ook in het Metropolitano te laten zien. De Club-spelers moeten de bal opeisen en gewoon hun ding doen. In het voetbal maakt tegenwoordig iedereen wel een kans. Dat zie je op alle niveaus.”

Atletico is Atletico

“Club moet geconcentreerd voetballen en proberen in de rug van de backs te duiken. Daar ligt de ruimte. Het blijft altijd opletten voor de tegenaanval. Simeone is een trainer die de fouten van de tegenstander opzoekt en ze probeert uit te buiten. Dat is twee keer gebeurd in de eerste helft en ik moest twee keer tussenkomen. Als Club geconcentreerd is en geen schrik heeft om te voetballen, maakt het zeker een kans. Alleen is Atlético Atlético. Het kan zijn dat het lang 0-0 staat, er dan ineens een uitbraak komt – 1-0, 2-0 – en de match gedaan is. Zo is Atlético.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Denk jij dat Club punten kan pakken tegen Atletico Madrid?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.