Dit is de reden waarom Leko in de cel zat

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

19 oktober 2018 10:16 - Ivan Leko zat één nacht in de cel in verband met het grootschalig onderzoek naar illegale praktijken binnen de Belgische voetbalwereld. De exacte reden is nooit vrijgegeven, maar Het Nieuwsblad komt met een uitleg.

Dejan Veljkovic zou in 2015 enkele verdachte stortingen hebben gedaan. Veljkovic was toen makelaar van Leko. Het gerecht wil weten waarom de Kroaat die bedragen heeft ontvangen. Verschillende sommen geld werden op de rekening van Leko gestort vanuit de Cypriotische rekening van Veljkovic.

Leko zelf zegt dat het om een achterstallig loon ging van zijn periode als coach bij Oud-Heverlee Leuven. OHL zou eerst het geld naar zijn makelaar hebben gestort en vervolgens heeft hij het geld naar Leko doorgestuurd. “Maar van witwas is er in elk geval geen sprake. Het gaat hoogstens om een fiscale discussie”, laat advocaat Walter Van Steenbrugge weten.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Is Leko onschuldig?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.