Het worst case scenario: “Dan zal Club niet anders kunnen dan Leko ontslaan”

Ivan Leko op training bij Blauw-Zwart

11 oktober 2018 08:22 - Er ging gisteren een schokgolf door het Belgische voetbal en Club Brugge, want heel wat bekende namen werden opgepakt in het kader van ‘Operatie Propere Handen’, een onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing. Onder hen ook Ivan Leko, die zelfs de nacht in de cel moest doorbrengen.

Het is nog niet duidelijk of de Kroatische coach iets mispeuterd heeft, maar hoe dan ook heeft zijn imago een enorme deuk gekregen. “De BBC, Marca, Bild, de Washington Post: overal prijkt bij het nieuws een prominente foto van de trainer van Club Brugge. Niet Bayat of Veljkovic, wel de sappiger ogende trainer van blauw-zwart is voor hen de spil van dit alles”, stelt Het Nieuwsblad vast.

Ondertussen denken sommigen ook al aan het allerergste. “Als Club Brugge voldoende zekerheid verwerft dat hij een zware fout heeft gemaakt, lijkt een ontslag om dringende redenen zonder vergoeding de enige logische uitkomst”, zegt advocaat Sven Demeulemeester. “Maar je moet voorbehoud inbouwen: die zekerheid is er op dit moment niet.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Geloof je in de onschuld van Leko?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.