“Hij is stilaan het niveau van de Belgische competitie ontstegen”

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

01 oktober 2018 08:17 - Club Brugge rekende zaterdag eenvoudig af met buur Cercle in de Brugse derby met 4-0. Hét hoogtepunt van de wedstrijd was wellicht de 2-0 van Hans Vanaken, die met één simpele controle twee verdedigers in de wind zette. De Profvoetballer van het Jaar was andermaal de grote uitblinker.

“Hans Vanaken is stilaan het niveau van de Jupiler Pro League overstegen”, concluderen ze dan ook bij Het Laatste Nieuws. “Op zijn 26ste laat hij tegenstanders achter zich aan hollen zoals grootmoeders achter puppy’s. Schijnbaar traag, maar toch ongrijpbaar. Technisch superieur ook.”

“Als het moet, doet hij een pirouette met de bal aan zijn voet. Om vervolgens met zijn buitenkant een geniale doorsteekpass te geven of Wesley op weg te zetten naar de 1-0. Als geen ander leest hij het spelletje. Vanaken weet wanneer het snel moet gaan. Wanneer er van flank moet veranderd worden. Wanneer het tempo uit de actie mag gehaald worden. Of wanneer er ruimte is voor iets geniaals. En als extraatje gaat hij vaak ook nog eens een bal recupereren – veel andere artiesten bedanken daar vriendelijk voor.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Denk je dat Vanaken in de toekomst naar een betere competitie gaat vertrekken?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.