Mannaert onder vuur: “Chantage en criminele activiteiten”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

18 oktober 2018 14:55 - Vincent Mannaert ligt onder vuur. Door het grootschalig onderzoek met als hoofdfiguur makelaar Mogi Bayat, worden oude transfers weer onder de loep genomen. Ook de overgang van Obbi Oulare naar Watford in 2015.

Toen werd de transfer door Bayat gerealiseerd. Toenmalige makelaars van Oulare Daniel Kimoni en Stijn Haeldermans doen hun boekje open. “Mannaert liet die aan Bayat verstaan dat hij ervoor moest zorgen dat de beloofde 20 procent van de transfersom die naar Haeldermans, de ouders van Obbi en mezelf zou gaan, moest ingetrokken worden. Chantage en criminele activiteiten noem ik zoiets”, vertelt Kimoni aan Le Soir.

“Obbi’s ouders hadden recht op 800.000 euro, terwijl Stijn en ik normaliter 400.000 euro zouden krijgen. Uiteindelijk deed Watford een geste. De club betaalde Stijn en mij 250.000 euro. Ook Bayat ontving hetzelfde bedrag. Wat er met die beruchte 20 procent is gebeurd? Ik weet het niet. Volgens mij is dat bedrag in de schatkist van Club Brugge belandt.”

Club Brugge reageert echter kordaat. ‘Bij de transfer van Obbi Oulare was Mogi Bayat de enige vertegenwoordiger namens Watford. Hij beschikte toen over een mandaat van meneer Pozzo, de eigenaar van de club. En dus liet Vincent Mannaert Bayat de onderhandelingen voeren.’

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.